Categorieën

Materialen

Het materiaal waarvan sextoys zijn gemaakt heeft de laatste jaren vele transformaties ondergaan. De ooit zo populaire en relatief goedkope jellyproducten die de markt domineerden, worden steeds vaker vervangen door zijdezachte siliconen en body-safe producten. Alle nieuwe artikelen die nu worden geproduceerd zijn ook standaard weekmakervrij (phatelaten vrij) Voor u als retailer kan het uitgebreide aanbod van verschillende materialen misschien verwarrend zijn. Het is moeilijk om de verschillende materialen uit elkaar te houden, maar het is essentieel dat u de verschillen kunt uitleggen aan uw klanten.

Om u te helpen met de basis, vindt u hier een omschrijving van de verschillende materialen.

ABS Plastic
Dit is een hard type plastic dat in veel sextoys gebruikt wordt. Het is glad, duurzaam, niet-poreus en gemakkelijk te reinigen. ABS plastic bevat geen controversiële weekmakers. Aangezien weekmakers toegevoegd worden voor een elastische werking, bevat hard plastic per definitie geen weekmakers. ABS plastic wordt voornamelijk gebruikt om harde vibrators en bullets te maken.

Glas
Glas kan als een eng materiaal klinken voor degenen die niet bekend zijn met de specifieke samenstelling van het type glas dat gebruikt wordt om sextoys te maken. Glas is echter juist een van de allerveiligste materialen voor een sextoy. Het type glas dat vaak gebruikt wordt is Boroscilicate. Dit type glas is duurzaam, het splintert niet en kan een aanzienlijke druk aan zonder te breken of te scheuren. Glazen sextoys zijn niet giftig, gemakkelijk te reinigen en kunnen verwarmd of gekoeld worden voor extra sensatie. Boroscilicate kan ook gekookt worden om te reinigen. En glazen toy is uitermate hygiënisch.

Latex
Bekend om het gebruik in condooms, maar ook enkele sextoys zijn gemaakt van latex. Het is een elastisch, plooibaar materiaal dat soms 'het natuurlijke rubber' wordt genoemd, omdat het gemaakt wordt uit het sap van bomen. Wees alert dat latex reacties kan veroorzaken voor mensen die er allergisch voor zijn. Daarnaast is het belangrijk dat mensen die er gevoelig voor zijn, latex producten vermijden.

Er is ook kleding van latex. Houd er rekening mee dat kleding van latex er bij ontvangst uitziet als een rubberen fietsband. Het is standaard dof. Latex kleding wordt pas mooi glanzend en lekker flexibel ná het insprayen met een latex onderhouds- en glansspray. We raden u aan dit duidelijk te vermelden op uw website, om teleurstelling bij uw kopers te voorkomen.

PU Cote
PU Cote is eigenlijk een speciale afwerking die gegeven wordt aan sextoys om deze zijdezacht te maken. Het is een luxe textuur die gevonden wordt op veel harde toys gemaakt van ABS plastic.

PVC
PVC, polyvinyl chloride, is een realistisch materiaal en is veel gebruikt voor dildo's. Het is plooibaar en flexible en al jarenlang een populair materiaal voor sextoys. Tegenwoordig wordt er voor de samenstelling van PVC bijna nergens meer weekmakers toegevoegd.

Siliconen
Siliconen is voor sextoys wat zijde is voor kleding. Het is een luxe, hygiënisch en body-safe materiaal. Daarnaast is het niet poreus, gemakkelijk te reinigen en duurzamer dan andere producten. Massief siliconen kan gesteriliseerd worden in kokend water. Het materiaal is zacht, plooibaar en erg veelzijdig. Waar wel rekening mee gehouden dient te worden, is dat siliconen toys niet gebruikt kunnen worden in combinatie met glijmiddel op basis van siliconen.

TPE
TPE, thermoplastic elastomer, is een type polymeer met veel vergelijkbare karakteristieken als siliconen. Het is zacht, plooibaar, hygiënisch, niet poreus en bevat ook geen weekmakers. TPE is daarnaast zelfs een recyclebaar product.

TPR
TPR, thermoplastic rubber, is een realistisch materiaal dat erg natuurlijk aanvoelt. Het wordt vaak gebruikt in masturbators, dildo's en realistische toys, omdat de textuur van het materiaal erg dicht in de buurt komt van de menselijke huid. TPR is een type polymeer dat ook veel gelijke karakteristieken als siliconen en TPE. 

Naast deze materialen zijn erg nog vele andere zoals bijvoorbeeld: acryl, alluminium, ethyleen vinylacetaat, nylon, polycarbonaat, polyethyleen, styreen acrylonitril en andere. Bovenstaande informatie geeft u eerst een beeld van de verschillen tussen de meest gebruikte materialen.


Welkom op Love2night.nl dé webshop voor alles op het gebied van sexy kleding, lingerie, toys en accessoires.
Voor mannen én vrouwen u vindt het allemaal bij Love2night!

Bestel snel, veilig én simpel online bij www.love2night.nl. Love2night is het startpunt voor uw sexy lingerie, kleding, toys en accessoires, voor alledaags gebruik of voor in de nachtelijke uurtjes! Wij proberen ons ruime assortiment constant uit te breiden en voordelig te houden, zodat u altijd verzekerd bent van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijzen!
Kortom: Love2night.nl is dé online oplossing voor uw nieuwe leven onder de dekens én voor elke budget! Veel plezier in dé online erotiek shop!

Bij Love2night vindt u o.a. de volgende merken:
Bigteaze Toys, Cotelli, Durex, Elegant Moments, Abierta Fina, Leg Avenue, Pink Lipstick, Red Corner, Vijtig Tinten Grijs, We-Vibe, You2Toys.


Love2night - Dé online erotiek shop
Powered By Devil Entertainment
Love2night © 2018